Etsi koulutusta 👉

FAQ - Kansanopistot

Täältä löydät sivustomme muiden käyttäjien lähettämiä kysymyksiä, joihin olemme parhaamme mukaan vastanneet. Vastaukset on jaoteltu eri teemojen alle, jotta sinun on helppo löytää etsimäsi. Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan pulmaan, voit lähettää meille uuden kysymyksen.
 

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: FAQ - Kansanopistot

Sosiaali- ja terveysalan jatkokoulutusmahdollisuudet
Hei! Mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia mahtaisi minulle löytyä. Alla on yo-pohjainen päivähoitajatutkinto vuodelta -93 , lähinnä olen miettinyt,että mikä olisi hyvä jatkokoulutus tälle pohjalle. Aikanaan muistan,että suunnittelin jatkoa sosiaaliohjaajan työhön,mutta mikä mahtaa olla tilanne tänä päivänä..?? terv. Sanna.S.
Vastaus

Hei Sanna!

Kiitos kysymyksestä!

Jatkokoulutumahdollisuuksia sinulla on monia! Valinta riippuu paljolti siitä, mihin haluat suuntautua, kuinka kauan opiskella ja missä.

Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa.

Sosiaalityötä voit opiskella kuudessa yliopistossa Suomessa. Yliopistosta valmistutaan sosiaalityöntekijöiksi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, terveydenhuollossa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa, perheneuvoloissa, päihdehuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä. Yliopistosta valmistuu kandidaatteja (3 vuotta) sekä maistereita (5 vuotta).

Sosionomiksi valmistut ammattikorkeakoulusta. Sosionomi on 210 opintopisteen laajuinen ammattikorkeakoulututkinto ja sen voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa myös aikuiskoulutuksen puolella. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyö sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta, riippuen koulutusohjelmasta.

Toinen vaihtoehtosi on suuntautua lukemaan kasvatustieteitä. Kasvatustieteitä opiskellessasi koulutusmahdollisuuksia onkin monia! Esimerkiksi opiskellessasi yliopistossa, voit suuntautua opiskelemaan esim. lastentarhanopettajaksi tai luokanopettajaksi. Kasvatustieteitä voi toki opiskella myös kansanopistossa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa! Mahdollisuuksi on siis monia, kaikki riippuu siitä, millaiseen työhön haluat suuntautua. :)

 

Tsemppiä jatkokoulutuksen valintaan!

Uskontotiede & teologia
Miksi sivuiltanne ei löydy tietoja uskontotieteiden tai/ja teologian opiskelusta?!
Vastaus

Heippa!

Studentum.fi:stä löytyy kyllä esittely kategoriasta uskontotiede/teologia. Lisäksi hakukoneestamme löytyy 26 koulutusta, jotka liittyvät kategoriaan uskontotiede/teologia. Koulutukset ja esittelyn löydät täältä.

Onnea oman koulutuksesi löytämiseen!

Erityisopettajan koulutus
Millä pohjakoulutuksella voi hakea eirtyisopettajan koulutukseen?
Vastaus

Hei!

Tietyt ammattikorkeakoulut (esim. Haaga-Helia) järjestävät Ammatillisen eristyisopettajan koulutusta, jonka voi suorittaa 1½ vuodessa. Ammattikorkeakouluun käy pohjakoulutukseksi lukio, ammatillinen koulutus tai näitä vastaavat ulkomaiset opinnot.

Myös tietyt yliopistot, kuten Jyväskylän yliopisto, järjestävät erillisiä erityisopettajan opintoja. Yliopistojen pohjakoulutusvaatimukset löydät täältä.

Lisäksi monet kansanopistot järjestävät esimerkiksi Lasten ja nuorten erityisohjaajan koulutusta.

Toivottavasti sait apua näistä vastauksista. Onnea opintoihisi!

Fytonomi / välinehuoltaja / henkilökohtainen avustaja
Miten voin opiskella aikuisopiskelijana välinehuoltajaksi, fytonomiksi tai henkilökohtaiseksi avustajaksi.. Missä ovat koulutuspaikat ja miten niihin haetaaa, ja mitkä ovat valintakriteerit.

Olen 53-vuotias yo-merkonomi. Olen ollut kokoaikaisesti työssä 38-vuotta, koska olen opiskellut kaikki kouluni työn ohessa iltaisin. Nyt olen alan vaihtaja ja haluaisin hoivapalvelutyöpaikan ja koulutuspaikan.
Vastaus

Hei Erja,

Välinehuoltaja

Välinehuolto tuottaa puhtaita, desinfioituja, steriilejä ja toimintakelpoisia välineitä sekä muita tuotteita potilaan hoito- ja tutkimustarpeita varten. Välinehuoltajan työ on osa välinehuoltopalvelujen ja välinehuoltoprosessin kokonaisuutta. Tutkinto on mahdollista suorittaa omaehtoisena koulutuksena, oppisopimus-, tai henkilöstökoulutuksena tai NOSTE-ohjelman rahoituksella. Koulutusta tarjoaa useimmiten aikuiskoulutuskeskus tai vastaava.

Fytonomi

Fytonomi on korkein ammattinimike luontaistuotealalla toimiville ravintolisä- ja rohdosasiantuntijoille. Fytonomiksi on voinut opiskella vuodesta 1992 Helsingin Yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian järjestämillä noin 8kk kestävillä kursseilla. Vuodesta 2003 myös Laurea ammattikorkeakoulu on tarjonnut mahdollisuuden erikoistua Fytonomiksi.

Henkilökohtainen avustaja

Henkilökohtainen avustaja on tarpeellinen erityisesti vaikeavammaisen henkilön osallistumis- ja toimintamahdollisuuksien takaamiseksi ja hänen päivittäisistä toiminnoistaan suoriutumiseksi. Koulutusta tarjoavat mm. kansanopistot. Opiskelijat otetaan koulutukseen valintahaastattelun perusteella.

Toivottavasti nämä tiedot auttavat!

Onnea opintoihisi.

Terveisin,

Studentum.fi

Näyttää 1-4 kysymystä 4 tuloksesta

Mainokset