Matkailututkimus
-
Kandi- ja maisteriohjelmat
-
Rovaniemi
Master’s Degree (1–1,5 vuotta)
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Lontoo
Northern Tourism | Master of Social Science
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Rovaniemi
Tourism, Culture and International Management | Master of Social Science
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Rovaniemi
Opiskelu ulkomailla (1–2 lukukautta)
-
Yliopistot
-
Los Angeles
B.A Hospitality Management
-
Kandi- ja maisteriohjelmat
-
Verkossa
Master in Tourism & Hospitality Management
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Useita (3)
BA - Bachelor of Arts in Leisure & Tourism Management
-
Kandi- ja maisteriohjelmat
-
München
MBA in Leisure & Tourism Management
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
München
Opiskelu ulkomailla: 1–2 lukukautta (Phuket, Thaimaa)
-
Yliopistot
-
Phuket
Vietä välivuosi ulkomailla (Phuket, Thaimaa)
-
Yliopistot
-
Phuket
Opiskelu ulkomailla: 1–2 lukukautta (Bali, Indonesia)
-
Yliopistot
-
Bali
Opiskelu ulkomailla: 1–2 lukukautta (Bangkok, Thaimaa)
-
Yliopistot
-
Bangkok
Vietä välivuosi ulkomailla (Bangkok, Thaimaa)
-
Yliopistot
-
Bangkok
Matkailu- ja palvelu -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Lisää aiheesta Matkailu & Palvelu
Matkailun ja palvelun alalla on tarjottavana monipuolisia työtehtäviä. Matkailualalla työskennellessä pääsee tekemisiin sekä kotimaisten että ulkomaalaisten matkailijoiden kanssa, joten hyvä asiakaspalvelutaito ja kulttuurien tuntemus ovat tarpeen. Matkailualalla toimivien yhteisenä tavoitteena on unohtumattomien elämysten tarjoaminen.
Matkailu- ja palvelualan työskentelyvaihtoehtoja ovat mm. matkatoimisto-, liikenne-, majoitus- ja ravitsemispalvelut. Matkailualan peruskoulutusta on mahdollista suorittaa sekä toisella asteella että ammattikorkeakoulutasolla. Korkeakoulutasoiseen koulutukseen pääsyvaatimuksena on toisen asteen tutkinto joko lukiossa tai ammattikoulussa.
Matkailukoulutus yliopistotasolla
Yliopistotason 5-vuotisen matkailuopetuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle monipuolinen kuva matkailusta ilmiönä, elinkeinona, kulutuksen muotona ja osana ihmisen hyvinvointia. Lapin yliopistossa opettavassa matkailututkimuksessa on mahdollista suuntautua joko matkailumarkkinointiin, luontomatkailuun tai matkailun kulttuuritutkimukseen. Lapin yliopiston kauppatieteiden ja matkailun tiedekunnassa voi suorittaa joko alemman (yhteiskuntatieteiden kandidaatti) tai ylemmän korkeakoulututkinnon (yhteiskuntatieteiden maisteri) matkailututkimuksessa.
Matkailualaa opiskellut kehittää usein jonkin alueen tai kunnan matkailupalveluja, kuten museoita, kongressikeskuksia ja huvipuistoja. Tyypillisiä töitä ovat uusien matkakohteiden ideoiminen, yrittäjien etsiminen sekä palvelujen markkinointi ja niistä tiedottaminen. Lisäksi matkailualan asiantuntijoita työllistävät opetus- ja tutkimustehtävät ja kansainväliset työt. Alaa opiskelleet toimivat myös matkailuyrittäjinä. Matkailualan koulutusta järjestetään myös matkailualan verkostoyliopistossa.
Matkailualan verkostoyliopisto
Verkostoyliopiston tehtävänä on järjestää matkailualan monitieteistä perus- ja jatkokoulutusta sekä edistää matkailualan tutkimusta.
Matkailualan verkostoyliopiston muodostavat yhdessä Helsingin kauppakorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Joensuun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Kuopion yliopisto, Lapin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Sibelius-Akatemia, Svenska Handelshögskolan, Taideteollinen korkeakoulu, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi. Näissä yliopistoissa opiskelevat voivat hakeutua suorittamaan verkostoyliopistona toteutettavaa matkailualan tieteellistä opintokokonaisuutta.