Master's Programme in Biochemistry
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Oulu
Elintarviketieteiden maisteriohjelma
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Helsinki
Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma
-
Itsenäiset maisteriohjelmat
-
Helsinki
Elintarviketieteet
-
Kandi- ja maisteriohjelmat
-
Helsinki
Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelma
-
Kandi- ja maisteriohjelmat
-
Helsinki
Elintarviketekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
-
Kandi- ja maisteriohjelmat
-
Turku
Elintarviketeollisuus -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:
Elintarvikeala kattaa ruoan tuotannon ja jalostuksen koko tuotantoketjun. Tukipalveluina ovat tutkimus, koulutus, neuvonta ja hallintoalat. Elintarvikealan suorat vaikutukset ovat merkittäviä monille lähialoille ja laajemmin maakunnan elinkeinorakenteelle. Nykypäivän ruokateollisuus on innovatiivinen ja uudistuva teollisuudenala, jossa tarvitaan kädentaitojen osaajia ja asiantuntijoita.
Meijeriala
Meijeriala on osa elintarvikealaa. Meijerialalla voit työskennellä tuotantoketjun eri osissa kuten alkutuotannossa, maidon keräilyssä, meijerissä, pakkaamisessa, laadunvarmistuksessa sekä varastoinnin ja jakelun parissa. Helsingin yliopiston meijeriteknologian opetusta annetaan Viikissä.
Leipomoala
Myös leipomoala on osa elintarvikealaa. Leipomoala työllistää toisen asteen oppilaitoksista, ammatti- ja tiedekorkeakouluista valmistuvia osaajia vuosittain150 - 200 henkilöä. Taikinantekijä, ylöslyöjä, leipuri, paistaja, tuotesuunnittelija, kondiittori ovat ammatteja joihin opiskelijat valmistuvat.
Liha-ala
Liha-ala kattaa Suomessa sian, naudan ja siipikarjan tuotannon. Suomen lihateollisuuden yrityksissä työskentelee yhteensä lähes 11 000 liha-alan työntekijää. Liha-ala työllistää monipuolisesti; työpaikkoja lihateollisuudessa on alkutuotannosta laadun tarkkaillun saakka. Kansainvälistymisprosessi on ollut viime vuosina merkittävää Suomalaisilla yrityksillä.
Elintarvikeala yliopistoissa
Yliopisto- ja korkeakoulutasolla elintarvikealaa voit opiskella mm. Helsingin yliopistossa, Teknillisessä korkeakoulussa, Turun yliopistossa ja Kuopion yliopistossa. Elintarvikehygienia on yksi monista yliopistoissa opiskeltavista opintojaksoista. Elintarvikehygienian opintojaksossa käsitellään elintarvikkeista aiheutuvia terveydellisiä vaaroja, elintarvikkeiden laatua heikentäviä tekijöitä sekä näiden haittojen ennaltaehkäisyä. Elintarvike- ja ravitsemustieteet on myös yksi yliopistollinen elintarvikealan koulutus. Elintarvike- ja ravitsemustieteissä opiskelija voi syventyä mm. seuraaviin pääaineisiin: biotekniikka, kuluttajaekonomia, ravitsemustiede, elintarvike-ekonomia ja elintarviketeknologia.
Elintarvikealan tulevaisuus
Suomalaisella elintarviketeollisuudella on johtava markkina-asema kotimaassa. Elinatarvikealan asiakkaita ovat muu elintarviketeollisuus, kaupan keskusliikkeet ja myymäläketjut, vähittäiskaupat ja kioskit, suurtaloudet ja ravintolat, kuluttajat. Positiivista elintarvikealalla työskennellessä on sen vakaus: se on verraten vakaa maailmantalouden suhdanteissa.
lähde: etl.fi