Video
Cyber Security Engineering (BSc) | päiväopinnot
Digitalisaatiosta ja sisäänrakennetuista digitaalisista ratkaisuista on tullut yhä merkittävämpi osa jokapäiväistä arkeamme. Tämä kehitys on monissa asioissa tehnyt elämästämme helpompaa, mutta samaan aikaan digitaalisten sovellusten riittämätön suojaus tekee meistä haavoittuvaisia. Pahimmissa tapauksissa hakkerit voivat suojattomiin järjestelmiin murtautumalla tehdä suurta vahinkoa, kuten aiheuttaa mittavia sähkökatkoja tai liikenneonnettomuuksia. Myös pankkitilimme, tietokoneemme ja keskustelumme ovat mahdollisia tietomurtojen kohteita.
Jotta voimme jatkossakin luotettavasti ja turvallisesti hyödyntää digitalisaatiota omassa arjessamme ja työelämässä, on tärkeää pystyä varmistamaan laitteiden ja järjestelmien riittävä suojaus ja kyberturvallisuus. Mikäli haluat päästä tarkemmin tutkimaan tätä kiehtovaa maailmaa ja auttaa tekemään maailmasta kyberturvallisemman paikan, on Cyber Security Engineering-ohjelma sinua varten!
Koulutusohjelman sisältö
Cyber Security Engineering -koulutusohjelmassa opit tekemään IT-järjestelmistä haittaohjelmien kestäviä ja löytämään tarvittavat keinot kyberhyökkäysten torjumiseksi.
Laaja-alaisessa ja käytännönläheisessä koulutusohjelmassa kursseilla hankittu teoreettinen tieto yhdistetään vahvasti myös käytännön opintoihin. Vähintään puolet kurssin sisällöstä koostuu laboratorio-opinnoista tai käytännön harjoituksista, joissa opiskelijat voivat käydä läpi kaikki yrityksen verkon ja palveluiden perustamisen ja suojaamisen vaiheet.
Käytännön harjoitukset ovat suureksi osaksi alan ammattilaisten ohjaamia, ja valinnaisten aineiden kautta opiskelijoilla on mahdollisuus laajentaa tietämystään alaan liittyen.
Valmistuttuaan opiskelijat voivat itsenäisesti suunnitella, toteuttaa ja ylläpitää tietoturvavaatimukset täyttäviä IT-järjestelmiä.
Opintojen rakenne
Yleiset opinnot – opinnoissa käydään läpi ne perustiedot ja taidot, jotka auttavat ymmärtämään tietotekniikkaan ja kyberturvallisuuteen liittyviä kysymyksiä.
Perusopinnot – koostuu kursseista, joilla käydään läpi tietotekniikan perusteita ja tärkeimpiä osa-alueita, joita ovat esimerkiksi tietoverkot, ohjelmointi, tietokannat ja erilaiset sovellukset.
Erikoistumisopinnot – opinnoissa syvennytään tarkemmin kyberturvallisuuteen ja käydään läpi IT-järjestelmien hallintaa ja kehittämistä tietoturvanäkökulmasta. Opinnoissa tutustutaan myös haittaohjelmiin, käänteiseen suunnitteluun sekä rikostekniikkaan ja salaukseen. Opintoihin sisältyy myös käytännön harjoittelu.
Vapaasti valittavat kurssit – opiskelijat voivat valita yliopistossa tarjolla olevista kursseista.
Lopputyö – kyberturvallisuuteen liittyvä lopputyö, jossa käytännön ongelmaan haetaan ratkaisua tutkimuksen ja siihen pohjautuvan analyysin kautta.
Uramahdollisuudet
Opintojen jälkeen sinulla on tarvittavat taidot toimia esimerkiksi IT-asiantuntijana yritysmaailmassa tai erilaisissa instituutioissa. Laaja-alaisen kandidaatin tutkinnon jälkeen voit myös jatkaa opintojasi maisteriohjelmiin, ja työskennellä tulevaisuudessa esimerkiksi tietoturvajohtajana.
Hakeminen
Matematiikan, ohjelmoinnin ja IT-alan osaaminen on eduksi mutta ei välttämätöntä. Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös lisätietoa koulutuskohtaisista hakukriteereistä. Kansainvälisten opiskelijoiden valintaprosessiin sisältyvät verkossa suoritettava koe, motivaatiokirje sekä etähaastattelu. Etähaastatteluun kutsutaan vain kokeen läpäisseet hakijat.
Hakuaika 1.2.2024–1.8.2024.
Tutkinto / todistus
Bachelor of Science in Engineering
Kustannukset
EU: n ulkopuoliset opiskelijat: 6000 € / vuosi.
Koulutus on maksuton EU / ETA- maiden opiskelijoille.
Tietoa elämisen kustannuksista
Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.
Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.
Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.
Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.