Etsi koulutusta 👉
Itsenäiset maisteriohjelmat

Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius)

Jyväskylän yliopisto, paikassa Kokkola
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma (Kokkolan yliopistokeskus Chydenius)

Miksi muuttaa opintojen perässä, koulutuksemme on siellä missä sinäkin!

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa voit opiskella tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelman työn ohella monimuoto-opiskeluna täysin etäopintoina, vaikka kotipaikkakunnallasi. Me tarjoamme sinulle joustavia mahdollisuuksia opetukseen osallistumiseen ja kurssien suorittamiseen koulutusteknologioita hyödyntämällä. Maisterikoulutuksemme mukautuukin opiskelijan omiin aikatauluihin joustavasti niin opetuksen kuin ohjauksen puolella-

Huomaa erityisesti, että ohjausta saat jo tästä hetkestä aina valmistumiseen saakka, älä siis turhaan jää odottamaan!

Kiinnostaako sinua tietotekniikan soveltaminen esimerkiksi teollisuuteen, kestävään kehitykseen, hyvinvointiin tai koulutukseen?

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tutkimus- ja kehittämistoiminnan yhteydessä langattomien sensoriverkkojen avulla etsitään ratkaisuja esimerkiksi kestävään luonnonvarojen käyttöön, luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen, terveyden ja hyvinvoinnin tueksi, kiinteistöjen rakenteiden elinkaaren seuraamiseen ja luonnontieteellisten ja teknisten asioiden demonstroimiseen opetuksessa. Sovellusaloja on myös monia muita. Sensoriverkkojen monipuolisten sovellusmahdollisuuksien ansioista sinulla voi olla mahdollisuus yhdistää koulutuksesta saatavaa osaamista aiempaan opiskelu- ja työhistorian yhteydessä kertyneeseen osaamiseen. Koulutus sopii hyvin myös tietotekniikan opettamisesta tai koulutukseen liittyvistä asiantuntijatehtävistä kiinnostuneelle.

Esineiden internettiin sisältyvät sensoriverkot koostuvat keskenään langattomasti kommunikoivista älykkäistä pienistä laitteista, joihin liitetyt sensorit aistivat erilaisia ympäristön tai kohteen ominaisuuksia. Sensoreiden aistimia tietoja voidaan hyödyntää erilaisissa sovelluksissa. Pääset tutustumaan koulutukseemme jo ennen varsinaisia opintoja tutustumiskurssina suoritettavan TIEA3000 Johdatus sulautettuihin järjestelmiin (3 - 4 op) -kurssin avulla.Valintakriteereihimme kuuluu tutustumiskurssin suorittaminen 6.11. mennessä. Tarvittaessa opinto-ohjaajasi kanssa valitaan sinulle jokin muu tutustumiskurssi.

Koulutuksen tavoitteena on oppia aihealueen keskeiset menetelmät ja teknologiat sekä saada riittävät valmiudet langattomien sensoriverkkojen tutkimuksen seuraamiseen ja alaan liittyvien teknologioiden soveltamiseen eri sovellusalueille.  Halutessasi voit suunnata opintojasi antamaan valmiuksia sensoriteknologioiden soveltamiseen opetustoiminnan yhteyteen. Valinnaisuuden ansiosta sinulla on halutessasi mahdollisuus laajentaa osaamistasi koulutusteknologian, tietojenkäsittelytieteen ja tietotekniikan alalla Jyväskylän tarjonnan huomioiden.

Filosofian maisteritutkinnon suorittaminen tietojenkäsittelytieteessä kestää opiskelutahdistasi riippuen 2-4 vuotta. Kokkolassa opinnoissa erikoistutaan sensoriverkkoihin. Tutkinnon opiskelijoille myöntää Jyväskylän yliopisto. Koulutus perustuu korkeatasoisen tutkimuksen tuottamaan uusimpaan tietoon ja antaa eväät tiedon soveltamiseen sekä jatkuvaan uuden oppimiseen.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

tammikuu 2025

  • Monimuotototeutus
  • Kokkola
  • Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu